My oferujemy szybkie wdrożenie systemu HACCP do państwa firmy (sklepów, barów, restauracji, stołówek, zakładów produkcyjnych itp.) poprzez kompletną, wzorcową, opracowaną przez nas dokumentację niezbędną do tego by Sanepid „nie miał się, do czego przyczepić”.

 

Kodeks Dobrej Praktyki Higienicznej tworzą rozdziały:

1.       Charakterystyka sklepu – lokalizacja, budynek, układ pomieszczeń, zakres prowadzonej działalności.

2.       Wyposażenie sklepu – urządzenia i sprzęty.

3.       Magazynowanie towarów i sprzedaż.

4.       Procesy mycia i dezynfekcji.

5.       Zaopatrzenie w wodę i odprowadzanie ścieków.

6.       Kontrola odpadów.

7.       Zabezpieczenie przed szkodnikami.

8.       Higiena personelu.

9.       Stan zdrowia i badania medyczne personelu.

10.   Kwalifikacje i szkolenia personelu.

11.   Dokumentacja i zapisy.

 

Instrukcje:

1.       Wykaz środków stosowanych do mycia i dezynfekcji wraz z ich charakterystyką.

2.       Instrukcja mycia i dezynfekcji. [zobacz]

3.       Instrukcja higienicznego korzystania z WC dla pracowników zakładu produkcji i obrotu żywnością. [zobacz]

4.       Instrukcja rozmrażania, mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych i zamrażarek.

5.       Instrukcja przyjęcia towaru oraz sposób magazynowania.

6.       Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń, sprzętu i urządzeń w zakładach żywnościowo – żywieniowych.

7.       Załącznik do instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń, sprzętu i urządzeń w zakładach żywnościowo – żywieniowych.

Dodatkowo w formie obrazu (BMP):

8.       Zasady mycia i dezynfekcji przedmiotów mających bezpośredni kontakt z żywnością.

9.       Zasady mycia naczyń w zmywarkach.

10.   Instrukcja obsługi maszyny wieloczynnościowej.

11.   Instrukcja: Zmywalnia.

12.   Instrukcja pracy ze środkami firmy „Remix”.

13.   Instrukcja antybakteryjnego mycia rąk.

14.   Instrukcja obsługi płyty bezpośredniego smażenia.

15.   Instrukcja obsługi patelni elektrycznej.

16.   Instrukcja: Magazyn.

17.   Instrukcja: Kuchnia.    

 

Rejestry i karty kontroli:

1.       Rejestr procesów mycia i dezynfekcji.
2.       Karta kontroli przyjęcia towaru.
3.       Rejestr Rozmrażania, mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych.
4.       Rejestr rozmrażania, mycia i dezynfekcji zamrażarek.
5.       Karta kontroli temperatury urządzenia chłodniczego / zamrażarki.
6.       Karta kontroli zapisów temperatury i wilgotnoœci w magazynie artykułów spożywczych suchych.
7.       Karta reklamacji towaru.
8.       Rejestr czasu i temperatury żywności utrzymywanej w podgrzewaczach.
9.       Rejestr kontroli temperatur wewnątrz produktu podczas obróbki termicznej.
10.     Rejestr kontroli warunków przechowywania surowców (półproduktów) wyrobów gotowych.
11.     Rejestr kontroli warunków przechowywania surowców (półproduktów) wyrobów gotowych.
12.     Rejestr kontroli dostaw.
13.     Rejestr czyszczenia maszyn.
14.     Rejestr przeprowadzonych kalibracji i wzorcowania oprzyrządowania kontrolno-pomiarowego.

 

Dodatkowo do każdego zamówienia dodajemy GRATIS:

1.       Księge HACCP wraz z załącznikami (Analiza zagrożeń, wyznaczenie Krytycznych Punktów Kontroli oraz reszta zagadnień opracowana została zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej).

2.       Instrukcje BHP (do biura, elektryczne, energetyczne, gazownicze, handel, ogólne, spożywcze, transport).

3.      Poradniki, Przewodniki wdrożenia, Materiały szkoleniowe oraz materia prawna.

 

Zobacz dwie przykładowe strony (PDF)

Wzory opracowane zostały dla sklepu, gastronomi, hurtowni, cukierni, piekarni, zakładu produkcyjnego oraz wzór ogólny (wybór opcji przy zamówieniu).

 

Zamawiając u nas kompletny wzór do systemu HACCP za 50 zł* otrzymasz:

o               Płytę CD z edytowalnym dokumentem o rozszerzeniu doc. (Word, WordPad) i pdf. (Acrobat Reader) – wystarczy w nich tylko podmienić zapisy dotyczące indywidualnej charakterystyki firmy ze wzorca na swoje dane (np. nazwę, adres, typ lokalu itp.)

o               Instrukcję mówiącą jak korzystać ze wzoru.

*do ceny należy doliczyć 10 zł za przesyłkę

 

Formę płatności wybiera klient: Płatne przelewem na konto bądź przy odbierze paczki*.

 * do opcji płatne przy odbiorze do ceny należy doliczyć 5 zł kosztów manipulacyjnych.

 

Istnieje możliwość wysyłki samego dokumentu elektronicznego poprzez e-mail. Produkt kosztuje wtedy 45 zł i nie ma dodatkowych opłaty za wysyłkę.

 

 Z A M A W I A M wypełnij formularz zamówienia!

 

W razie pytań proszę o kontakt:

o               Tel. kom.:  507 302 706

o               E-mail:  vagency@o2.pl

Proszę o podanie adresu (pocztowego, e-mail’owego),na który ma być przesłany towar oraz ilość zamawianych sztuk.

 

JEŻELI CHCESZ POZBYĆ SIĘ KLOPOTÓW Z SANEPIDEM- KUP TERAZ!

 

 Dowiedz się więcej o systemie HACCP